Rutte Jos Collignon

* Vrije vertaling (illustratie geplaatst met toestemming):

Voor je geld, VVD toch? Lekker relaxen in een super gaaf stemhokje en overal 130 met je auto. Dat is mijn mening. Deal!

Op 16 januari 2017 feskull wezuh chilluh in Nieuwegein! Nieuwjaarsbijeenkomst van het Register Belastingadviseurs, je weet toch? Onderwerp: belastingadvies in de toekomst.

Hoe vindt u dat wij belastingadvies smoel moeten geven? Voor u als werkgever, eenpitter of in een samenwerkingsverband, maar ook voor uw toekomstige werknemers, klanten of groei van uw onderneming? Beantwoording lijkt lastig voor een ‘stoffig’ beroep als het onze, dat niet lekker bekt. De veranderende fiscale markt en de toekomst van belastingadviseurs zijn dan ook voortdurend intern onderwerp van gesprek.

Onze zienswijze:

U, als klant, verwacht van ons dat we meedenken in nieuwe concepten, nieuwe bedrijfsvormen en innovaties die ontstaan door de (technische) ontwikkelingen in de markt. Met een old-school product verover je tegenwoordig geen niche markten meer. Handige apps, drone deliveries door pakketbezorgers, Urban Air Mobility, communiceren in the cloud, maar ook nep-nieuws is allemaal gaande. Verwerken van administraties en opstellen van jaarrekeningen gebeurt nu al bijna geheel geautomatiseerd. En hoe zit het met uw toekomstige fiscale adviezen? De supercomputer Watson van IBM komt eraan!

Om een beschermde RB titel te mogen dragen moeten wij uiteraard beschikken over een deskundige basis. Dat is helder. Maar wij zijn er stellig van overtuigd dat wij daarnaast onszelf veel meer moeten transformeren in ‘Company Trusted Advisors’.

Meedenken over veel meer aspecten dan alleen belastingadvies. Coaching van uw bedrijf naar een hoger level door meer uit het personeel te halen of uw opdrachtgevers, nieuwe markten aandragen en de juiste (investerings)partners weten.

Netwerken opbouwen en communiceren met de jongeren van nu om te weten hoe de toekomst er uit zal gaan zien. Dat levert toegevoegde waarde op en garandeert ons bestaansrecht. Vindt u ook niet?

Wayooh, ik ga weer ff een masta feskull advies geven. Boks!