Box 3

De vakantie is voorbij. Welkom terug! De AEX is grillig. Vandaag flink in de min en morgen? Reagerend op de onzekere situatie in Griekenland en de terugvallende groei in China zoeken (professionele) beleggers naar zekerheden. U kent het: resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst….. Houdt u het hoofd koel?

 

En dan de derde dinsdag in september: Prinsjesdag 2015! De (fiscale) plannen voor 2016. Gaan we er eindelijk weer op vooruit? Voor ons onzekere tijden. Voor de belastingdienst niet!

Ik leg uit:

De belastingdienst maakt, ten koste van úw vermogen, zeer aardige rendementen! Jaar in jaar uit. Gedurende uw complete beleggingstermijn, met onzekere rendementen, heeft de belastingdienst, met het fictieve váste rendement van 4%, een jaarlijkse gegarandeerde belastingstroom! Een beleggingspot van € 75.000, waarvan het rendement onzeker is, levert de belastingdienst in 10 jaar gegarandeerd zo’n € 9.000 op! De graaiende bankensector kennen we, maar de belastingdienst…..?

 

De enige zekerheid is dat we, helaas, dood gaan. Dat is wéér een moment waarop de belastingdienst zit te azen. Want wat er ook zij van rendementen, koersen of uw zorgvuldig opgebouwde (onroerend goed) vermogen, de belastingdienst vindt uw overlijden wederom een mooi afrekenmoment. Wéér een aanslag op uw rendement.

 

En wat gunt ú de belastingdienst?

Vermogen overdragen aan de volgende generatie is, net als beleggen, lange termijn planning. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Estate Planning is het toverwoord. Hiermee werkt u toe naar een vermogensoverdracht naar uw familie en níet naar de belastingdienst. Dát is pas rendement. En een rustgevende gedachte voor de toekomst.