Het kabinet is er uit. U zit er middenin. De belastingplannen voor komend jaar zijn bekend. De inkomstenbelasting tarieven zijn hier en daar iets naar beneden aangepast! U betaalt nu pas 52% belasting bij een inkomen boven € 66.421 (was € 57.585). Goed nieuws toch?

Er zijn maar 850.000 van de 13,1 miljoen burgers met een belastbaar inkomen uit werk en woning die rekening moeten houden met deze 52%. Ruim 12 miljoen van deze burgers moeten het dus met (veel) minder doen.

Ook het nu ingezette fiscale kabinetsbeleid is helaas nog steeds een broekzak vestzak verhaal. Want wat u aan de ene kant krijgt, wordt u aan de andere kant weer ontnomen. Zo wordt de algemene heffingskorting sneller volledig afgebouwd.

Daarentegen stijgt de arbeidskorting, stijgt de inkomensafhankelijke combinatiekorting voor mensen met kinderen en stijgt de ouderenkorting. U zult nog moeten bezien wat dit u netto meer gaat opleveren. Bedenk dat wat u nu méér overhoudt slechts een klein goedmakertje is voor wat u de afgelopen jaren netto heeft moeten inleveren.

Ho stop!

Stop nu eens met het pessimisme en straal zelfvertrouwen naar de toekomst uit. BV Nederland draait eindelijk weer lekker en het zoet zit er aan te komen. Stop met sikkeneuren, recht je rug, kop in de wind, je gaat er vol zelfvertrouwen weer tegenaan. Vooruit met BV Nederland. U ook!