Afgelopen dinsdag avond 27 oktober 2015 vond er een interessant Event plaats op het Stadsstrand van Blijburg Amsterdam. De Vereenigde Effecten Compagnie, Cramer Accountants & Belastingadviseurs en de Black Jaguar Foundation presenteerden daar hun kijk op de wereld ieder vanuit hun eigen perspectief.

Een verslag van de eyeopeners op hoofdlijnen waar u en ik eens bij stil zouden moeten staan.

Eyeopener 1

Weet u dat er op de hele wereld maar 2,5% zoet water is? En daarvan is maar 1% bruikbaar voor alles wat wij mensen denken nodig te hebben…! Grote overvloed hier en waterschaarste daar.

Tussen het jaar 2071 en 2100 gaat de temperatuur op warme dagen boven de 60°C uitkomen in de Golfstaten. En is er dan nog olie in overvloed? Bruikbaar water is al een schaars goed, maar wordt al heel snel extreem schaars.

Investeringen in duurzame technieken om (zout) water te zuiveren zijn dringend nodig. En technieken om de zon te vangen. Water wordt het goud van de toekomst. Wie het water heeft, of beter gezegd; wie de techniek heeft, heeft de macht!

Investeer in de duurzaamheid van water. Een duurzamere investering bestaat er eigenlijk niet.

Drinkt u nog gerust even een gezuiverd glaasje water. Proost!

Eyeopener 2

Op deze avond vertelde ik zelf het sprookje over de belastingdienst. Wat zou u doen met een miljoen? Zet je zo’n bedrag op een spaarrekening of nemen we wat meer risico? Stilstand is achteruitgang. Ook bij kleinere bedragen!

Neem afgewogen risico’s, laat het geld (op papier) rollen en laat u adviseren hoe u de belastingdienst minder hoeft te geven. Want ze nemen toch wel.

Het Goede Doel vanuit mijn perspectief? Er was eens lang, lang, lang geleden de belastingdienst……

Eyeopener 3

Het Amazone regenwoud wordt gezien als de ’longen van onze planeet’. Dit gebied is verantwoordelijk voor 20% van de zuurstof op aarde, 30% van het zoetwater op aarde en 25% van alle medicijnen in het Westen. Ademt u nu rustig in en uit.

Dit gebied wordt ernstig bedreigd door het kappen van dit oerbos. De gevolgen voor de natuur zijn niet te overzien. Maar het is nog niet te laat!

Ga naar www.black-jaguar.org en kijk wat u kunt doen.

Cramer Accountants en Belastingadviseurs is al Corporate Friend! De wereld schreeuwt om meer vrienden!