In totaal werden in 2014 12,3 duizend particulieren en zelfstandig ondernemers toegelaten tot de schuldsanering. Echtscheidingen en een terugval in inkomsten zijn vaak oorzaken voor een saneringstraject. (Bron: CBS 24-3-2015).

Als je zelf in de problemen komt, ben je dan blij als je bent ‘toegelaten’ tot de schuldsanering? Buiten de persoonlijke drama’s, spelen ook al heel snel financiële problemen. En soms worden die financiële zorgen te groot en gaat het van kwaad tot erger. Eigen schuld, dikke bult?

De definitie van de uitspraak ‘Eigen schuld, dikke bult’ luidt volgens WikiWoordenboek:

“(spottend) uitdrukking waarmee men aangeeft dat iemand verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en dat hij/zij niet zou moeten klagen over de gevolgen die hij/zij ervan ondervindt.”

Nou dat is lekker. Bedankt, die zit. Afserveren dan maar? Kunnen we dan weer verder zonder problemen? Is dat hoe we met elkaar omgaan?

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid vinden wij, dat we deze mensen niet zomaar in de steek kunnen laten. Het initiatief van de Schuldenwasstraat is bij uitstek de helpende hand om niet op de blaren te hoeven zitten.

Toen wij voor dit initiatief benaderd werden hebben wij meteen onze medewerking verleend. Juist de samenwerking van een aantal disciplines, die als geheel een dossier, excuus, een persoon met schulden, weer op het rechte spoor zet, is zo bijzonder. Vele handen maken licht werk. Hoe eerder hoe beter!

Kijk eens kritisch naar jezelf, naar je omgeving, naar je collega of naar je werknemer. Iedereen een (tweede) kans. Dikke bult? Eigen hulp!

http://schuldenwasstraat.nl/