Belastingadvies

Wij zijn graag uw financieel adviseur, een taak die wij zo breed mogelijk opvatten. U kunt bij ons ook terecht voor fiscaal advies. Wij ondersteunen u graag bij alle denkbare fiscale vraagstukken, eenvoudig of complex.

U mag van onze belastingadviseurs kennis van zaken en betrokkenheid verwachten. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om het realiseren van een optimale fiscale positie. Onze experts zetten hun fiscale expertise graag in ten behoeve van uw financiële (vermogens)planning. Ook bij heel praktische ondersteuning, zoals het verzorgen van uw aangifte inkomstenbelasting, kunt u rekenen op Cramer Accountants en Belastingadviseurs.

Onze fiscaal adviseurs kunnen u verder begeleiden bij:

  • Herstructureringen
  • Opvolgingsproblematiek
  • Het kiezen van de juiste ondernemingsvorm
  • Het verzorgen van successie-aangiften (erfbelasting)

Accountancy en (salaris-)administratie

Voor de ene ondernemer zijn wij de steun en toeverlaat voor de loonadministratie. De andere vindt het essentieel dat de volledige financiële administratie soepel en correct verloopt. Is uw behoefte praktisch van aard – administratie en advies – of zoekt u een sparring partner op financieel gebied?

U kunt bij ons terecht met elke behoefte die zich kan voordoen bij het voeren van een financiële administratie. Voor het samenstellen en beoordelen van de jaarrekening, het opstellen van voor u specifieke tussentijdse rapportages. Of voor ‘het hele plaatje’ van accountancy.

Wij kunnen u begeleiden bij het opzetten en inrichten van uw eigen administratie. Ook verzorgen wij graag uw volledige administratie inclusief salarisverwerking, met alle bijkomende soorten van belastingaangiften.

Bedrijfsadvies: ondernemersplan, waardebepaling, fusie en overname of bedrijfsopvolging

Als u starter bent, dan vraagt u zich wellicht af welke rechtsvorm in uw situatie het meest interessant – en verstandig – is. Eenmanszaak of BV? Eenmanszaak of VOF? VOF of BV? Een BV opstarten, hoe werkt dat? Hoe kunt u als ZZP’er uw zaken het best organiseren? En als u juist uw zaak aan een ander wilt overdoen, hoe kan de bedrijfsopvolging dan het beste worden georganiseerd?

Wij kunnen u adviseren en bijstaan bij al uw ondernemersvraagstukken. Ook als u als ondernemer het klappen van de zweep al kent, dan kunt u voor nieuwe vragen komen te staan. Bij uitdagingen als de aan- en verkoop van bedrijven en het doen van financieringsaanvragen staan wij u graag bij met onze kennis en ervaring. Wat zijn de kansen, waar liggen de risico’s en hoe moet een en ander praktisch worden uitgevoerd? Wij adviseren, organiseren en assisteren. Snel en slagvaardig!

Cramer Accountants en Belastingadviseurs is als het op bedrijfsadvies aankomt uw betrouwbare partner.

Netwerk van experts

Als u bij ons aanklopt voor een eenvoudig financieel advies, dan krijgt u goede en verstandige raad. Onze financieel adviseurs zijn van zeer veel markten thuis, maar weten ook wanneer ondersteuning van een specialist nodig is, bijvoorbeeld als het over pensioenen gaat, of over juridische zaken. Maar het kan ook te maken hebben met uw organisatiestructuur, uw personeelsbeleid of andere aspecten van het ondernemen.

Cramer Accountants en Belastingadviseurs beschikt over een groot netwerk van experts op tal van terreinen. Dus mocht uw situatie een ‘expert opinion’ of andere specifieke deskundigheid vereisen op een terrein dat buiten ons expertisegebied ligt, dan zorgen wij dat u de juiste adviseur kunt ontmoeten. Wij wijzen u graag de weg!

Estate Planning Advies

“ Wat als ik er niet meer ben?”

“ Hoe wordt mijn vermogen dan overgedragen op de volgende generatie? Blijft mijn partner wel verzorgd achter? En mijn (klein)kinderen? Hoe zit het met de continuïteit van mijn onderneming? Hoeveel erfbelasting moet er eigenlijk worden afgedragen en kan dat niet wat minder?”

Deze vragen zijn kenmerkend voor Estate Planning. Estate planning betekent letterlijk vertaald nalatenschapsplanning. Heeft u al iets geregeld?

Bij Estate Planning komen juridische en fiscale regelingen bij elkaar. Denk daarbij aan het huwelijksvermogensrecht, schenk- en erfrecht, levensverzekeringen, pensioenvoorzieningen en internationaal recht.

Samen met u brengen wij uw situatie in kaart. Vervolgens geven wij u advies welke stappen ú kunt ondernemen om met een gerust hart de toekomst tegemoet te kunnen zien. U kunt al snel duizenden euro’s belasting besparen.

Bij onze Estate Planning Adviezen zijn uw emoties altijd de baas!

Of u nu ondernemer bent of particulier, het is een prettig gevoel dat u uw zaken goed geregeld heeft bij calamiteiten. Ons advies bestaat uit een zeer uitgebreid en gedegen rapport waarin verschillende scenario’s belicht worden. Vanuit emotioneel oogpunt zullen uw wensen beschreven worden en van adviezen worden voorzien. Hier kan belastingbesparing ook een onderdeel van uit maken.

Bel en maak een vrijblijvende afspraak (023-531 62 55)